Iklan Berbayar

Isnin, 16 Mei 2011

cara terbaik mempromosi kesedaran untuk kitar semula

 
kitar semula....

ramai yang tahu, ada yang tak tahu...

tak kurang jugak yang buat-buat tak tahu......

atau......

keegoan dalam diri yang selalu membisikkan...

"ah...tu bukan kerja aku"

 
SELFISH!!!!!!!!!!!

tapi aku tertarik dengan idea kat atas ni, jika sebelum ni ada seorang remaja yang berfikiran "diluar kotak" dengan mengadakan flashmob (menari beramai-ramai di tempat awam dan terbuka kepada sesiapa sahaja yang nak join) untuk membantu kanak-kanak diseluruh dunia, mengapa tidak kita buat gaya flashmob untuk banyak perkara.... well, tak salah kita ikut sesuatu yang boleh berkesan kan....

agak-agaklah kan, kalau korang berpeluang nak buat camni, korang minat tak? kalau berminat, ape kata kita buat satu kumpulan dan gerakkan aktiviti yang sihat ni.... amacam?

5 ulasan:

D_08 berkata...

sebab ade mindset macam tu le buatkan banyak bende kat Malaysia ni tak dapat dibuat.....macam rcycle....bile ade yang pikir ...ala...dah ade oghang recycle....aku tak payah pun tak takpe..... susahle kalo macam ni

nitestalker berkata...

betul tu bro...mmg aku setuju.... sampai ada yang cakap... "engkau sajalah.....aku tak payah"... mmg haru!.....

zacky ~786~ berkata...

waaa.. ok gak tu.. kite wt gathering blogger .. pastu wt cmni skali.. huhuu.. cadangan jer.. :P

theolrascal berkata...

bro,
kalau buat sok..bagi tau haaa..

nak lah dapat tepukan gemuruh cam tu...ekeke....

nitestalker berkata...

zacky: tu kena war-warkan seantero blogger kat malaysia ni

theolrascal: ko ngelat ni bro.... mana boleh bgtau...mana tau nak bg hadiah+interbiu percuma... hahahha