Iklan Berbayar

Rabu, 27 Julai 2011

KL Hop On Hop Off, suka hati je nak naik, nak turun

salam....

dah 2 entri aku buat...pasal jalan-jalan kl kan.... sebenarnya aku naik bas pelancongan ni.... biasalah, dah lama duduk kat kl, baru sekarang tergerak hati nak naik bas ni.... saja, sesekali meneroka kl dari sudut pandangan yang berbeza.....


inilah bas yang dimaksudkan... kebetulan petang tu aku dapat bas yang diidamkan... yang terbukak kat sebelah belakang.... hahhahah seronok pasal semacam dapat satu kenikmatan....dengan hembusan angin petang.... diselang seli dengan ksesakan jalan raya, lebih-lebih lagi dengan kamera di tangan... wow... adangan baik kepada peminat fotografi.... sesekali korang terailah trip naik bas ni...


ni dia kos yang perlu... ingat, harga untuk warganegara malaysia yang ada mykad.... RM19, harga biasa (pelancong) RM38, tapi aku dapat RM9.90, guna kupon promosi....hahhahah... harga untuk 24 jam.... maksudnya, kalau korang naik/mulakan perjalanan jam 3 petang, maka tiket tu valid sampai jam 3 petang esoknya.... nasihat aku, kalau korang 1st time naik bas ni, ada baiknya korang mulakan perjalanan pada sebelah petang... contoh jam 3 petang dan ke atas. korang buatlah 1 round trip untuk korang tahu perjalanan bas... lalu mana, jalan apa, lokasi menarik apa.... memang ada brochur dalam bas tetapi ada baiknya korang buat research atau masuk dalam website dia (google je, senangkan).. jadi, hari keesokkannya, baru boleh plan mana nak singgah...

ni ideo pendek yang aku sempat ambik....  best tau naik bas takde bumbung ni.... lagi2 time petang hari.... nyaman....

video

ape lagi....pergilah melancong..... segalanya ada di malaysia.... rehatkan minda.....

Tiada ulasan: