Iklan Berbayar

Rabu, 6 Julai 2011

aku dia dan cinta, episod 1

minggu lepas... (ape da....cerita dah basi)

syyyhh....potong stim aku nak bercerita je ko ni....

minggu lepas..balik kampung... kebetulan penuh rumah famili aku.... adik beradik aku semua ada.... ipar duai aku pun ada....belum tambah anak sedara aku yg 2 orang tu.... nakal boleh tahan.... meriah je rasanya.... paling best makan tengah hari beramai-ramai... ermhhh syiok.....

petang tu, aku lepak sorang-sorang, nak bukak lappy malas, ape lagi, layan astro sampai lebam.... layan dokumentari secara marathon la jawabnye (aku dari dulu memang suka layan dokumentari) abang aku, kakak aku, dah keluar dengan pasangan masing-masing, terkulat-kulat aku kesorangan... tiba-tiba terpandang kalender.... ermmm dah 2011.... nak masuk bulan 7... pastu bulan lapan, puasa... hujung bulan 8, besday.... iskkk dah 3.3 dekad dah usia aku.... ermmm dah sampai masanya nie... nak "drop da bomb shell".....

malam, aku pun naik bosan sendiri..kol 11 rumah dah senyap.... tinggal parent aku, akak ipar aku ngan aku je....abg aku keje malam, akak ipar aku dah lepak dalam bilik dia.... aku? malas layan astro, aku layan pirate of the carribean, alang-alang rumah kat kampung ni dah ada internet, aku belasah je la streaming... nak guna berukben sure bandwidth abes..... hahhahahh.... ngam-ngam je abih layan movie, aku terus hanyut....hanyut dalam mimpi yang tak panjang dan tak pendek.....

esoknya, cam biasa, bangun awal, lepas subuh terus bukak tv, layan rancangan pagi ahad, kalau tv3 sure ada smurf....pastu kartun-kartu lain.... ahh astro-surfing la ape lagi..... kejap je.... pastu masuk dapur, tolong buat air, ambik bekfas yang parent aku dah siapkan.... sambung astro-surfing.... hek hek hek.....

------------------------------------------------------------------------------------------------------

pagi tu aku dok borak ngan abg aku yang baru balik keje malam sambil sarapan.... rumah baru dia dah siap.... nak buat kenduri...."housewarming"@tahlil...  huhuhuh saja tanya dia, kos masa majlis kawin dia..... dia pon bla-bla-bla...aik...byk tu je? cam tak percaya... alahai...kalau camtu, tahun depan duit aku pun dah cukup..... jeng jeng jeng......

"ehem....aku nak kawen..." kontrol blush kat muka.... perghhhh aku pulak terasa cam anak dara kena pinang.....

"hah...ape lagi, jom bincang ngan mak abah, bila ko nak mulakan langkah ko tu" selamba je muka dia...

ceh... dan dan tu gak terus buat meeting....

kata sepakat dah dapat, plan pulak ngan makcik dan pakcik aku...diorang ni pakar planner majlis....

minggu ni tak boleh, minggu ni bz, minggu yang ni dah dekat pose, hah...ko ambik minggu ni lah..... hehhe yang ni plan untuk kenduri kat rumah abang aku.... aku ingat nak buat majlis tunang sekali harung ngan kenduri tu....tapi apekan daya.... macam singkat sangat la pulak... takpelah... aku just bagi option, akan dibincang balik, kalau tak sempat, buat lepas raya.....

huiii hati dah berbunga.....

hmmm nak sampaikan hasrat hati kat buah hati pulak lah..... dia ada program kat skola lama dia.... kebetulan coverage DiGi tgh demam kat kampung.... ermhhh hantar sms guna web je lah....

"tercurah sudah hasrat hati, rombongan 'cik kiah' dah nak ready .......will u marry me?"


bersambung....

p/s: keh keh keh.. korang tunggu je lah ye.... bila aku ada  mood aku sambung balik...

5 ulasan:

sLpmEpLz™ berkata...

alaaaaaa~~~

nitestalker berkata...

keh keh keh....relax....chillax.... kita layan showdown mlm ni.....

Cinta Menora berkata...

:)

theolrascal berkata...

tahniah in advance...

nitestalker berkata...

mekasih...mekasih