Iklan Berbayar

Selasa, 14 Jun 2011

takde idea? kat sini penuh dengan idea

salam....

masalah yang sering dirungutkan oleh para blogger, terutama blogger-blogger yang "kurang tegar" dan kalau nak bercerita, malu-malu kucing. tak di nafikan, ada kalanya idea mencurah tapi.... klik kat "new post" secara otomatik idea pun hilang sama. dah macam terklik kat butang 'delete' plak kan.....

aku pun biasa hadapi masalah ni.... bukan sesekali tapi selalu sangat. lebih lebih lagi kalau beban tugas tu begitu 'mencabar kesabaran mental'. masalah tadi memang dah jadi rutin mainan bagi seorang yang bukan sekadar blogger baru.... malah blogger yang entri sehari sekali juga yang lama pun menghadapi masalah sama...  tak gitu?

maka terkeluarlah ayat yang berasaskan dengan perkataan "SIBUK"
panjang pulak intro.... tepat ke sasaran, kat mana agaknya tempat banyak idea? satu soalan... ramai yang cakap, tempat yang tenanglah... tepi tasik, tepi laut, tepi sungai.............kat sana..... kat sini.... kalau dah tenang camtu, buat apa nak buat entri lagi.... enjoylah ketenangan tu dulu, entri blakang cerita..... oklah... cukup merapu.... tempat yang aku maksudkan.... jeng jeng jeng...!!!!!!!!!


hak hak hak hak....ni lah tempat paling ideal sekali kalau nak carik idea. satu tempat penuh ketenangan tanpa ada gangguan... percaya atau tak, banyak dari idea kreatif dan gila-gila tercipta tatkala kita sedang "bertapa" mendepositkan hasil buangan....... tapi kenapa aku cakap macam tu? ada alasan paling kukuh kenapa....

tu dia... aksi sedemikian akan merangsang pengaliran darah ke otak, dan secara tak langsung, otak bertambah segar. idea mesti mencurah-curah secara tak langsung. tak percaya.... cubalah!

berkesan? memang berkesan.... asalkan jangan korang bawak laptop/ipad/tab atau segala benda gajet untuk korang updet blog dah la.... mengganggu kosentrasi nanti.... hahahhaha

iskkk...cerita pasal ni buatkan aku lapo la.... jom gi makan.... isi dah buang.... mesti lapo kan.... tapi sebelum korang gi makan... meh jamu mata dulu.... mana tau nak tambah selera.... baru best makan...kan kan.... sumber inspirasi tu....


owwyeeaahhhhhhhhh............. nice one... tomyam in a toilet bowl please..... korang nak tau kat mana buleh dapat... sile google t bowl restaurant untuk maklumat lanjut...... bon appetit!

p/s: bagi yang student, jangan pulak korang bila buntu nak jawab soalan, korang gi bertapa dalam "tempat sumber inspirasi" ni.... memang tak jadi ape lah.... lainlah kalau korang bawak.... ssyyyyyy.... u know i know lah.... kantoi tanggung sendiri tau!

2 ulasan:

cinta berkata...

ishhh ... tak lalu lak nak makan dlm toilet bowl nie ..

nitestalker berkata...

hik hik hik...tak sangka dah sampai malaysia konsep restoren ni....hahahha