Iklan Berbayar

Rabu, 15 Jun 2011

panas woo... jiwang-dot-org nak kena ban, tapi aku senyum, tak perlu kata apa-apa....

salam...

baru terbaca dalam surat khabar the star.... besau tajuk dia.......


RIM wants another file-sharing site blocked

tu dia.... besau sungguh tajuk tu..... ape ke beritanya?..... panassssssssssssss aku cilok dari the star

PETALING JAYA: The Recording Industry Association of Malaysia (RIM) has called on the Government to ban another file-sharing site - jiwang.org.
It claimed that the site specialises in providing pirated Malaysian music recordings for illegal downloads.
RIM said the site also reaps lucrative advertising revenue from commercial organisations.
Last week, the Malaysian Communications and Multimedia Commission (MCMC) banned 10 file-sharing sites and called on local Internet service providers to block access to the sites.

read more

korang baca dulu berita tu sampai habis....

yang tepuk dahi, para downloader yang dah bertapak lama kat  jiwang.org tu..... abehla sumber pencarian lagu-lagu dan filem-filem diorang.....

aku cuma senyum je.... alahai...mcmc, kalau empunya server tu kat malaysia, dah tentu-tentu korang boleh ketuk pintu rumah/ofis dia kan.....

guna prinsip KISS.... Keep It Short, Simple..... DONE!....

aku pasti, hit website jiwang mesti naik mendadak lepas ni.... mungkin cecah 3 kali ganda, pasal apa, publisiti percuma dari pihak media.....


ermhhh cukuplah...taknak la kaco kerja orang lebih-lebih....nanti kena sumbat kat dalam aku ngan keluarga dan bakal keluarga aku yang susah..... tapi satu je pesanan.....

"blok website orang ni ibarat blok nombor telefon yang kita tak suka atau yang kita taknak lagi nombor tu call kita, tapi pemilik no tu tetap ada alternatif lain samada tukar nombor telefon atau gunakan telefon awam.... adakah dengan cara blok website ni cukup berkesan? fikir-fikirkanlah....kalau boleh fikirkan cara paling ringkas dan berkesan..."

4 ulasan:

s1t1 2uL41k4 berkata...

haha.. aku pun rasa macam tak kan berjaya...

nitestalker berkata...

paling best... dengar block je, ramai yang dah melatah... laaagi aku gelak... paling tak tahan siap nak hack sana sini.... come on... permainan budak2 tu... ape2hal...diorang tau, pengguna tau....

jakionline inc berkata...

jakionline.com & jakionline.net yg tinggal kenangan.
semua tu pun RIM kacau jugak walau fail lagu yg aku letak cuma dlm rm format.

nitestalker berkata...

bro jakionline...rasa dulu pernah aktif dalam chat kan....? bila ko sebut pasal jakionline yg tinggal kenangan tu...mengingatkan aku kat sumthing la....