Iklan Berbayar

Selasa, 19 April 2011

series yang aku mula jatuh cinta

lately, aku diperkenalkan dengan beberapa tv series pasal barang antik, barang lusuh dan restoring barang antik yang kusam kepada baru...

tak sangka, jauh dalam hati aku, aku suka dengan seni....ye lah, barang-barang antik tu kan barang yang berseni.... tak caya tengok barang lama..... nampak tak seninya walaupun barang tu nampak kusam dan lusuh....

oklah...cut the crap out....... ni lah tv series yang aku suka tengok dan aku selalu layan.....biasa kat astro channel 555

american pickers


syok series ni... camne diorang gali bangsal lama, carik barang lama, dan kadang-kadang, apa yang kita nampak sampah tu sebenarnya adalah "harta karun" bagi sesetengah orang.... pada aku, aku boleh belajar menilai barang yang lama dan nampak selayaknya jadi besi buruk (kadang dah karat macam besi buruk pun) tapi bernilai lbih dari besi buruk tu sendiri dek kerana nilai sejarah dan permintaan.

pawn stars tapi bukan porn star!

peniaga pajak gadai, diorang ni satu famili.... yang bestnya, dealing method dengan sedikit sebanyak negotiation skill diorang.... kadang-kadang keras perut bila diorang buat lawak.... hehhehe aku pun baru tengok 2- 3 episod.... oklah.... syok.... sesambil tambah pengetahuan pasal barang-barang yang aku sendri memang tak pernah tengok...hehhehehe

american restoration


yang ni, mengembalikan barang-barang lama ke kondisi asal, kadang yang dah berkarat nak campak sungai boleh jadi brand new wooo.. dari tak berfungsi sampai jadi macam baru keluar kilang..... tu kepakaran diorang..... so far aku baru dapat tgk 4 episod. takde orang yang nak upload atau pernah ada tapi kena saman.... hahahahha..... so sesapa yang ada link streaming (download aku takmo) boleh la share ngan aku ye....

cukup dulu... 3 siri yang aku rasa ada pengetahuan yang boleh diambil sebagai pelajaran... hoh...mesti ada yang tertanya-tanya kan mana aku dapat.... jeng jeng jeng!!!!!...... syyy.... aku share pasal aku tanye kat encik google...... kalau korang nak tengok filem hollywood yang korang terlepas pun ada.... kualiti movie, ermhhh nasib2 lah.....kalau yg latest biasanya kualiti cam vcd tepi jalan....ahaksss......

kat mana aku jumpa.... http://www.tubeplus.com pastu korang gali la sendiri..... enjoy!!!!!!!!

2 ulasan:

zacky ~786~ berkata...

american pickers cmbest jer

nitestalker berkata...

sila2 habiskan bandwidth anda tgk online atau donload.... ;)