Iklan Berbayar

Khamis, 4 Ogos 2011

korang benci dengan orang yang parking sesuka hati, alangkah seronoknya kalau dapat buat camni!

 i love this...aku rasa ramai yang dah share video ni melalui media-media sosial dan forum2... tapi memang aku suka jika tindakan ini diambil oleh dato bandar dan penguatkuasa di malaysia....


pasti masalah double park, parking kat tepi jalan sesuka hati, parking kat tempat parking oku dapat diselesaikan.....

tiba-tiba kawan aku bersuara.....

"kat malaysia ni, pemandu adalah raja di jalan raya, tak caya cuba buat camtu kat malaysia ni, kompom datuk bandar tu bankrap kena saman.... pbt turun naik mahkamah nak menjawab saman, NGO2 pasti mendesak untuk bayaran pampasan... tu belum lagi penubuhan gerakan-gerakan yang mengecam dan facebook penuh dengan status-status yang memaki dan mencemuh tindakan tu..... paling senang, SAMAN PUN DIORANG DAH KATA KEJAM!"

aku terdiam.... terfikir.... betul jugak....

hmmm.... adakah perkataan "HAK" dah mula disalahgunakan? atau UNDANG-UNDANG jatuh di tangga ke 2 selepas "HAK"?

4 ulasan:

ABU berkata...

tp skung ni ramai orng main tutup sebla mata jak.. hak oku dirampas..

Shamsuddin Amin berkata...

klau la boleh buat mcm tu...
ak x suke
bile org block keta ak...!!!

nitestalker berkata...

tak tau camne nak nasihat orang yang pentingkan diri.... nak buat cemana... kan...

::ini belog saya . cinta hati saya:: berkata...

tu lah akibat park kete merata2

:)