Iklan Berbayar

Sabtu, 5 Mac 2011

jalan-jalan ke selatan,bahagian 1, JB-kota tinggi

salam semua.... puhhh baru ada kesempatan nak menaip... dah recover penat dan semak kepala, dan selepas seminggu tak update, baru rajin ni datang... apa aku buat masa seminggu menghilang...?

tada....ni lah hasilnya.... perjalanan yang penunh dengan sesi "menternak saiz badan"

memang, sememangnya bila ke johor bahru, aku takkan melepaskan peluang untuk mejalankan sesi terapi "menternak saiz badan" ni, almaklumla...hampir setahun tak gi JB, rindu jugak dengan suasana bandaraya paling selatan di asia ni. hehhe... korang layan je gambar-gambar yang ada...

set 1, chick mayo

set 2, tuna
sejurus menjejak kaki kat lapangan terbang senai, terus carik breakfast, ermmm makan time.... pusing punya pusing.... lepas beli biskut famous amos... terus lepak kat dunkin donat....hehehe layan kopi ais dengan sandwich dan donat.... yum yum yum.... sedap gak brekfas set dia....


mee rebus, yum yum yum

laicikang, menyegarkan
yong tau foo, agak mahal
dah lepas makan, terus gerak gi bandar jb, naik shuttle bus kaler kuning, tambang RM8, berenti sampai kat Bus stand lama, terus ke plaza kotaraya... pusing-pusing dah masuk tengah hari,singgah kat kebayan food court kat tingkat atas, lapar...makan balik....hehhehe tak beragak...makan sentiasa.... menu pilihan, mee rebus, yong tau fu, ngan laicikang....yum yum yum....sedapnya.....

city square, pusat beli belah di pusat bandar


JB sentral, stesen keretapi yang baru tu


komtar, tengah renovasi, nak buat ape, tak tau la plak


plaza pelangi, dulu sunyi sekarang meriah

makan sudah, rehat sudah, perut pun dah kenyang, terus jalan-jalan sekitar jb... ermhhh masih kekal sibuk macam dulu-dulu jugak....yang paling nyata, jb pun dah macam kl, bukan dek pembangunan tapi dek "warga impot" yang semakin ramai.... bukan warga seberang tambak tau....tapi seberang laut yang yang semakin ramai dan sesekali melintas, terasa macam berada samada di jakarta, dakha atau myanmar....heheheh.....

semestinya, malaysia...truly asia kan....

2 ulasan:

Gen Fujita berkata...

Lamo betul dah tak gi JB. Bilo ler rasa nak pi ni.

nitestalker berkata...

luangkan la masa... jalan2 carik mkn ke....