Iklan Berbayar

Ahad, 20 Februari 2011

pendedahan TEBABO yang dijanjikan.... bil elektrik aku negatif!

salamzz....

inilah masanya yang dinanti-nantikan.... apa yang TEBABO!!! sangat semalam tu.... bukan maksud nak bermegah-megah...tetapi usaha penjimatan elektik dah berjaya... camna nak jimat...aku ada buat entry pasal nie dulu... boleh klik kat sini untuk baca entry tu ye....

sudah tukar ka... ?

memula aku dapat surat...tengok sampul dari TNB... iskkk sudah tukarka? semua main pos je ke skarang ni? maybe korang dah dapat lagi awal dari aku kut...tu yang macam pelik+hairan tu... 1st time dapat camni... ingatkan aku tak bayar tunggakan ke hapa....iskkk takpe.... sampai rumah nanti aku tengok isi perut dia

ni lah bil elektrik yang guna design baru tu...
syukur alhamdulillah... bil semasa masih lagi kosong.... gomen bayarkan
sampai kat rumah...aku pun tengokla...alamakkk bil elektrik la.... berapa la aku kena bulan ni ya.... macam yang lepas-lepas asyik nak kena bayar RM40++, tapi dah 2 bulan aku tak bayar, pasal bil bawah RM20, hahhaha so...mana ada tunggakan kan...ape la...

ada ke bil negatif? tak pernah lagi terlebih bayar tau
nak jadikan cerita... eh... eh... jumlah bil -2.27 ringgit la... TNB hutang aku ke camni... hihihi ape la...takkan la TNB hutang aku sampai camtu skali kan... ermhhh walaupun aku rasa ni kali ke 2 ke kali 3 aku dapat bil negatif (tapi very2 positive untuk aku...hahah) aku masih rasa pelik... apsal tunggakan negatif aku ni makin lama makin naik? ke pasal mengiraan komputer TNB akan tetap keluarkan "figure" selagi ruangan "tunggakan" tu berisi tak kira positif ke negatif? tu yang jadi tanda tanya tu... kalau camtu... setiap bulan aku akan ada "kredit" dengan TNB lah kan? so sesapa yang keje TNB boleh tinggalkan jawapan dalam ruangan komen tak?





untuk kali ke berapa kalinya, bil elektrik jadi 'kosong"

lepas baca entry ni mesti ramai cap aku "POYO"....hahhaha saje je... ape yang berdentum tebabo tah...bil kosong pon nak kecoh.... kekekkeke almaklumla... semenjak buat program "sayangi bumi bermula dari diri sendiri" ni kan....ni lah hasilnya.... sama jugak dalam hal-hal kalau gi shopping barangan dapur kat supermarket/hypermarket... bawak beg "recycle" sendiri... alhamdulillah... berkilo-kilo beg plastik dapat dikurangkan... (rumah pun dah tak semak dek beg plastik) 
p/s: jangan cap aku POYO!...hahahha

6 ulasan:

Farhana Sahri berkata...

sape je yg kt umh tu..hehehe

nitestalker berkata...

adalah 2 orang...ekekkekke

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Gen Fujita berkata...

Poyo!!! Hahahahaha... Ko altered meter dia ni, hahahahaha...

nitestalker berkata...

hahahah... adoi...adoi...tergelak aku weh... mmg aku tgh tunggu komen "bernas" ko ni

iusedtoscreamwheniwassinging berkata...

Bil bertanda NEGATIF bermaksud, deposit bulan lepas dibayar lebih atau bil bulan lepas dibayar lebih, ini bermakna TNB hutang dengan kita, dan kita hanya perlu tunggu bil untuk bulan yang seterusnya .... :D