Iklan Berbayar

Khamis, 25 November 2010

pengapit bidan terjun final instalment : hari bersanding

 salamz... bahagian terakhir pengapit bidan terjun trilogi.... hari bersanding kat rumah pengantin pompuan... korang layan la gambar-gambar yang ada.... hari ni gambar cantek pasal cilok dari cameraman ke 2 (yg kurang rasmi) hahahah....
baru lepas bersiap dan bersiap nak memulakan langkah...hahhah senyum beso ko.... 

langkah diatur ke destinasi....oyeh...kontrol hensem....kontrol hensem.... yang bestnye hari tu cerah....terang benderang... 
pengantin pompuan menanti nak menyambut putera kesayangan (cewahhh!) tu dia....kalau siri lepas pengapit lelaki lari tema.... tang ni pengapit pompuan lak ter"contrast" heheheh tak kisah la kan....layankan aje... janji pengantin dah selamat dan majlis berjalan lancar....

seiring sejalan......puhhh nasib baik pakai baju kaler cerh...kalau tak...andai kata tema dia kaler gelap.... sure peluh macam air terjun...

dua jiwa bersatu... gembira jadi pengantin baru, moga hepi selalu... masing-masing senyum sampai telinga tu!
sesi bergambar, sekeping aku letak cukuplah...kang banyak-banyak pening lak korang nak tengok...hahahha

benda wajib lepas bergambar+bersanding.... tabur gula-gula... time ni aku tingat masa kecik-kecik dulu... ada pasangan yang baik hati letak duit syiling bercampur ngan gula-gula tu.... yang direbut bukan gula-gula tapi duit...hhahaha 

masa ni lah paling yang aku tunggu-tunggu sebenarnya...perut dah lapar, pedulik hape pengantin nak makan slow-slow dan romantiknya....aku, jalan dulu ye pengantin....yum yum yum.... hahahaha erpppp.... yum yum yum....sedapnya ayam, ikan bawal....udang goreng....nyum nyum nyum....

eh...aku dengar perut berbunyi la, la...perut korang ke...nasib baik aku tak jumpa gambar ikan bawal tu.... 
nyum...nyum...nyummm

kek kahwin, simple yet "dilisyes" tau...serius... tgk cam biasa-biasa je, lepas makan, diam-diam sepinggan yang diorang letak (untuk 3 orang kononnya) aku makan sorang (syyy jangan cakap kat pengantin nanti aku kene bahan) hahahhaha.... dah lagi 2 orang mkn cuit-cuit, dari terbiar kan....erpppph, ermmm sedap....
sesi suap menyuap.... eceh....mesra sungguh (uit... jangan cakap aku jeles...tapi...ada la skit ke'jeles'an tu) hahaha  dah...dah... jangan nak tanye aku lelebih... gigit karang.... hak hak hak.... time ni si fotografer dok sibuk snap gamba...aku dok sibuk teguk air sirap sejuk...gulp...gulp....perkhhh nyaman.... layan....

lepas lepak-lepak, makan-makan, rehat-rehat....diorang sambung balik bergambar.... sesi dalam bilik pengantin pulak.... aku dah malas nak join, malas nak kaco sesi diorang... last-last aku dok berbual ngan pak mentua abang aku tu.... dari satu topik ke satu topik.... terasah la skit skill bahasa jawa berkarat aku nie... ekekekek...... terbelit lidah kejung aku oiii...


puhhh berakhir sudah majlis sebelah pihak, esok jumaat, 26/11 sampailah hari ahad 28/11 majlis kat belah laki lak.... eh..alamak! kompom kene "mendayung kawah" weekend ni...... adoiii sure sakit pinggang lagi.... hahhaha tak kisahlah, layankan aje...kan kan.... bukan tiap bulan pun majlis....

apa-apa hal pun...

SELAMAT PENGANTIN BARU SEMOGA BAHAGIA SAMPAI AKHIR HAYAT 

CHEK AMAT & CIK EKIN
(ops, dah PUAN EKIN)


tamat dah episod pengapit bidan terjun trilogy....hahhahaha perasan sungguh... 3 siri la....lepas ni mungkin edisi kontot bersiaran LIVE dari rumah pengantin lelaki pulak....hahahha insyaAllah kalau takde "dayung" melintang atau dulang menghalang.... jumpa lagi di siaran akan datang.....

kredit untuk bro hairul (fotografer kurang rasmi ekekek) pasal benarkan gambar-gambar ni dicilok dari fesbuk dia....mekasih bro! kalau korang suka gambo-gambo dia... korang nak amek dia jadi cameraman, ko kontek la dia kat 
hirulez@yahoo.com

2 ulasan:

Sharinginfoz berkata...

meriah betul majlis kahwin

nitestalker berkata...

biasalah....adat org jawa...meriah + letih dah jadi kemestian...