Iklan Berbayar

Ahad, 22 Ogos 2010

kenangan zaman dulu-dulu #1 - kerja restoren

Ayat-ayat yang boleh menggugat iman masa melayan pelanggan dibulan puasa....

"Adik, abg nak berbuka ni, abg order sekarang pastu adik siapkan abg punya makanan dulu boleh?" - eh...boleh bang...tu pon kalau abg order kek je....hehehhe

"adik, time buka nanti baru keluarkan makanan boleh tak? akak nak makan panas-panas, takmau sejuk" - haha...boleh kak, nanti saya letak microwave kat meja akak ye... (sengih)

"Apa ni dik, makanan abg tak sampai-sampai lagi, takkan nak minum aje" - issskk minum la dulu bang, orang lain dah order awal-awal, abg datang kol 7.15pm, serve lepas isyak karang....baru tau!

"Bla...Bla...Bla...Bla(tgh meng'order'), Akak nak adik serve course by course ye dik...." - aduhhh... akak, mintak maaf ye kak, nanti saya kene curse dek customer lain... jadinya, sekali harung la saya letak, ye kak, akak je makan course by course...ok?

"Adik, abg punya food sejuk la, boleh tolong panaskan tak?" - Chait!, dah la ko, aku sendiri belum makan ko byk songeh pulak!

"Adik dah berbuka?" - heheh soalan yang aku jwb ngan senyuman, padahal aku dokla sibuk terkejar sana terkejar sini

"Alo...sirap kasi refill!" adoiii....ayat-ayat yang sengal macam nie boleh membuatkan panas, sabar...puasa...puasa

Aih...kalau nak list, sampai besok pon tak abis...tu la sedikit sebanyak ayat masa berbuka puasa masa zaman2 kerja service dulu... so korang yang berbuka kat mana-mana restoren, sama-sama lah kita memahami dan berbudi bahasa...

*AMARAN - Ayat yang tak bold hanya dituturkan dlm hati... hihihihi tu je yang mampu bila berhadapan dengan situasi sebegini...

3 ulasan:

Gen Fujita berkata...

bwahahaha memang kena sabo tahap gaban, sapa tak tahan mmg tak bleh kerja dept tu. "Course by course" apa dia ingat ni hotel ka.

Hirulez berkata...

sobar, sobar

Hirulez berkata...

sekali bob aku teringat kenangan dulu2 semasa kita bekerja sebagai media monitor bersama dengan mohd suffian ko x nak tulis ker