Iklan Berbayar

Khamis, 4 Oktober 2012

the power of RM200. simpanan masa depan anda

sebelum-sebelum ni, ada beberapa ketika aku update pasal unit trust. ramai dah tau, unit trust dalam masa jangka panjang boleh beri pulangan yang menggiurkan....

tapi.... kebanyakan kita imaginasi taklah tinggi... susah nak menggambarkan hasil mahsul bila melabur... kadang-kadang dengar perkataan "pelaburan" pun boleh menyebabkan kita "lari tak cukup tanah!"

jom tgk berapa hasil "the power of RM200" untuk simpanan masa depan korang, 

kajian kes: pelaburan pemulaan RM1000, bulan-bulan top up RM200, dan korang mula invest dari usia 30 tahun dan korang keluarkan investment korang pada usia 55 thn... dengan pulangan 12 peratus... total saving = RM395,557.79 ... 


 rasa-rasa,  boleh beli rumah/selesaikan bayaran rumah secara cash tak?

beli rumah dah tentu tidak kut, tetapi, dengan adanya pelaburan, korang dapat sasarkan "penyelesaian awal" untuk rumah yang perlu dibeli atau sekadar membuat simpanan haru tua anda...

anyway, kalau perlukan khidmat nasihat, bolehlah tinggalkan pesanan di email misbah.thahir@gmail.com 

khidmat nasihat adalah percuma!

2 ulasan:

abuHAZEM berkata...

12% tu anggaran minima @ fixed?

Misbah Thahir berkata...

anggaran purata, mungkin kurang, mungkin juga lebih. potensi tetap ada